Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@22:35:32 GMT

نخستین کافه سنتی پایتخت بازگشایی شد

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۳۱۴۹۵

نخستین کافه سنتی پایتخت بازگشایی شد

فرهنگ>میراث و تمدن - همشهری آنلاین:
کافه رستوران لقانطقه به عنوان نخستین محل پذیرایی پایتخت، با حضور معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، رییس ایکوم، پژوهشگاه میراث و جمعی از مدیران موزه ها در باغ موزه قصر بازگشایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کافه لقانطقه به عنوان نخستین رستوان پایتخت دارای قدمت قدمتی 111 ساله است که با ورود تیپ اروپایی در ایران شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید احمد محیط طباطبایی رییس ایکوم (رئیس شورای غیر دولتی موزه‌ها) شامگاه چهارشنبه 3 خرداد در گفت و گو با ایرنا گفت:

تاسیس کافه مزبور در ابتدای مکانی برای پر کردن اوقات فراغت و گفتگوهای اجتماعی با سبک و سیاق اروپایی توسط فردی از شهر تبریز در کشورمان به وجود آمد.

وی با اشاره به اینکه کافه لقانطقه در مدت فعالیتش سه مرحله تاریخی را در کشورمان سپری کرده است، اظهار کرد: نخستین بار این رستوران در سال 1285 در خیابان باب همایون و بعد از آن نیز در عمارت نظامیه و ضلع جنوبی میدان بهارستان مشغول فعالیت می شود.

طباطبایی ادامه داد: نام لقانطه به عنوان برند در ایجاد رستوران به سبک اروپایی در کشورمان به شمار می رود چراکه در حال با مدیریت جدید آن سعی شده قدیمی ترین کافه تاریخی کشور و پایتخت بازسازی شود.

وی تصریح کرد: امیدواریم با بازگشایی مجدد این محیط اجتماعی بتوانیم به هویت محیط قهوه خانه ای کشورمان کمک کنیم.

به گفته وی توجه به ارزش ها می تواند زمینه ساز گسترش رفتارها و ارزش ها منجرشود.

همچنین محمدرضا کارگر مدیرکل اداره موزه ها و اموال منقول سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: از اینکه دوباره حافظه تاریخی و هویتی میراث کشورمان زنده می شود از مدیران این کافه تشکر می کنم.

وی گفت: نبود این میراث فرهنگی و اجتماعی باعث شده که اطلاعی از این مکان نداشته باشند که با تاسیس آن بتوانیم حافظه تاریخی تهران را برای مردم زنده کنیم.

کارگر ابراز امیدواری کرد که این سنت در کشور تداوم یابد که بتوان ارزش های و میراث گذشتگان را زنده کرد.

بنابر این گزارش، بازگشایی مجدد کافه لقانطه از 2 سال پیش در باغ موزه قصر به سبک معماری گذشته خود ایجاد شده است.

در مراسم بازگشایی کافه لقانطقه سید محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعی از مدیران پایگاهای جهانی و موزه داران در باغ موزه قصر انجام شد.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۳۱۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب بوده و هیچگونه مجوز ساخت و ساز در محدوده این محوطه تاریخی صادر نشده است.

وی با بیان اینکه قلعه اولتان یکی از محوطه‌های تاریخی مهم استان اردبیل بوده و در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: تاکنون هفت فصل کاوش در این محوطه انجام یافته که نشان دهنده اهمیت آن است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل بیان کرد: با توجه به اهمیت قلعه اولتان، اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل پیشنهاد تبدیل اولتان قالاسی به پایگاه ملی را به وزارت میراث‌فرهنگی ارائه کرده است و پیگیر اخذ مجوزهای لازم برای این مورد هستیم.

محمدی ادیب با اشاره به اینکه محوطه‌ها و بناهای تاریخی عرصه و حریم مشخصی دارند، ادامه داد: در مورد قلعه اولتان نیز عرصه و حریم آن در سال ۱۳۹۸ تعیین و در شورای حرایم کشور به تصویب رسیده است که بر اساس همان موارد مصوب، حفاظت از قلعه اولتان انجام می‌شود.

کد خبر 6097245

دیگر خبرها

  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه